Kindermassage

cursus kindermassage opleiding kindermassage  cursus kindermassage opleiding kindermassage  cursus kindermassage opleiding kindermassage  cursus kindermassage opleiding kindermassage

Praktische info
  • Duur: 2 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: € 265
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus kindermassage, cursus kindermasseur, cursus massage voor kinderen, praktijk kindermasseur, praktijk kindermassage, avondschool kindermassage, avondschool kindermasseur, opleiding kindermassage, opleiding kindermasseur

cursus kindermassage

Word kindermasseur in 2 weken

Ben je ouder van een kind tot 12 jaar of werk je met kinderen? Ben je massagetherapeut, kinesist, vroedvrouw of doula en ben je op zoek naar een extra specialisatie? Of ben je gewoon gefascineerd door het wonderlijke verhaal van de kindermassage? Dan is de unieke cursus kindermassage van De Gezondheidsschool ideaal voor jou.

De praktijkgerichte cursus kindermassage wordt gedurende één weekend gedoceerd. In deze interessante tweedaagse neemt jouw ervaren docente je mee naar de wereld van het kind. Je krijgt een antwoord op vragen als ‘Wat maakt hen gelukkig?’, ‘Hoe kan je ze prikkelen?’, ‘Hoe leer je hen van op jonge leeftijd om te gaan met stresstoestanden en met hun eigen lichaam en emoties?’ of ‘Wat maakt hen rustig?’.

Beroep met toekomst

De opleiding kindermassage aan De Gezondheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als kindermasseur. Het is reeds bewezen dat na het regelmatig masseren van kinderen zij intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel kindgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als kindermasseur of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding kindermassage verzekerd van werk, zowel als zelfstandige als in een medische kinderopvangcentrum- of gezondheidssector!

Elk kind gelukkig en gezond

In de leuke cursus kindermassage wordt een volledige kinderlichaamsmassage aangeleerd. Het uitvoeren van de massagetechnieken op een juiste en veilige manier staat hierbij centraal. Daarnaast gaat ook veel aandacht uit naar ontspanningstechnieken. Er wordt ingezoomd op de ademhaling, op klank, bewegingsexpressie en dans. De oefeningen die worden aangeleerd tijdens de opleiding kindermassage kunnen bij elk kind gebruikt worden. Kinderen met aandachtsstoornissen, zoals o.a.; ADHD, ADD, hooggevoeligheid (HSP) of indigo kinderen, worden door massage in een natuurlijker evenwicht gebracht. Omdat aandacht voor de gezondheid van onze kinderen steeds belangrijker wordt in onze maatschappij, ligt er op dit ogenblik bovendien een grote markt met veel toekomstperspectieven voor je open.

Professionele opleiding kindermassage

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als kindermasseur moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden van de opbouw van de huid, de levensfasen van kinderen en de daarbij behorende specifieke aanpak en communicatie. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van kindermasseur aan.

Voor wie is deze opleiding kindermassage bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding kindermassage is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snelen goed in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw diploma kindermassage na 2 lessen van 7 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding kindermassage wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende de technieken kan oefenen op verschillende kindermodellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Kindermassage 07/07/2018 Hasselt 10u00 – 17u00
Kindermassage 07/07/2018 Antwerpen 10u00 – 17u00
Kindermassage 18/08/2018 Gent 10u00 – 17u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige kindermasseur die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot kindermassage kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus kindermassage is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma kindermassage

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post naar huis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.

Bekijk hier onze diverse massages

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts €265. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.

KMO-portefeuille

De Gezondheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 50% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10% op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van €27 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts €239.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding kindermassage?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding kindermassage?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus kindermassage?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Charlotte V.M. (Borsbeek)

Ik ben zeer blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Nu kan ik me nog meer verdiepen in de sector.

Simone V.D.B. (Koekelare)

Ik werd goed geholpen op het secretariaat tijdens mijn inschrijving. De cursus was heel leerrijk omdat ik nog niet wist hoe ik de klassieke massage op een kind kon toepassen.

Thea B. (Mechelen)

Ik werk op een kinderdagverblijf voor kinderen met een beperking. Deze opleiding heeft mij héél veel gebracht. Ik kan dit nu dagelijks toe passen en de kinderen zijn veel meer relaxed.

Tina D.G. (Roosdaal)

Ik heb een kindje met ADHD en wilde zien of deze cursus zou kunnen helpen. Ik ben heel tevreden dat de docente ook op mijn vragen kon antwoorden.

Evelyn U. (Gent)

Ik werk al vele jaren als verpleegster op een kinderafdeling. Ik merkte dat kinderen met adhd ongelofelijk rustig kunnen worden door aanraking. Ik begeleid nu na mijn uren ouders die samenleven met dergelijke kinderen en bereik er fantastische resultaten mee.

Lees ook onze gezondheids- en wellnessblog

Secretariaatsmedewerkers Antwerpen

Opinie: Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Indische Massage

Een Indische massage: de ultieme ontspanning

Indische massage is pure rust. Deze eeuwenoude massagetechniek wordt beschouwd als de basis van alle massages. De Indische massage maakt …

Thumb 1

Alternatieve therapieën en massages in de lift

Alternatieve therapieën zoals moxatherapie en bachbloesemtherapie en massages zoals hotstone massage en bamboemassage zijn de hotste trends in de wellnesswereld. …

Page 1 of 212»

Andere studierichtingen via De Gezondheidsschool