Lymfedrainage

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: € 330
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

F

opleiding lymfedrainage, cursus lymfedrainage, avondschool lymfedrainage, praktijk lymfedrainage, lymfedrainage, manueel, manuele, massagetechniek, afvalstoffen, weefsel, afvoer, ontgiften, lymfeoedeem, huidverschuiving, lymfevaten, massages, lymfevat, ontgiftend, lichaam, afbraak, stoffen, massage, huid, lymfe, opleiding, cursus, stoffen

cursus massagetherapeut opleiding erkend masseur

Word specialist in lymfedrainage in 5 weken

Manuele lymfedrainage is een techniek die in 1930 door Dokter Emiel Vodder op punt is gesteld. Het werkt zeer zacht, maar heel specifiek in op de oppervlakkige lymfecapillairen (lymfehaarvaatjes) die zo gestimuleerd worden om het overtollige vocht en afvalstoffen af te voeren via het lymfestelsel.

Wil je meer weten over stimulatie van de afvoer van lymfelast? Wil je starten als specialist in lymfedrainage in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding lymfedrainage van De Gezondheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van specialist in lymfedrainage snel en goed in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De holistische opleiding lymfedrainage aan De Gezondheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als specialist in lymfedrainage. Naast alle belangrijke technieken van het afvoeren van eiwitmoleculen, lymfocyten, enzymen, hormonen, vitaminen en bacteriën leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als specialist in lymfedrainage of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding lymfedrainage verzekerd van werk, zowel als zelfstandige als in een wellness- of, revalidatie- en gezondheidscentrum!

Holistische therapie

Omdat aandacht voor gezondheid steeds belangrijker wordt in onze maatschappij, ligt er op dit ogenblik bovendien een grote markt met veel toekomstperspectieven voor je open. Deze opleiding lymfedrainage is heel veelzijdig. Naast alle belangrijke technieken en locaties waar alle lymfebanen zich in het lichaam bevinden leer je ook heel klantgericht werken omdat ieder mens uniek is.

Professionele opleiding lymfedrainage

Tijdens de lessen maak je kennis met de zachte technieken die je als specialist in lymfedrainage moet beheersen. Je start eerst met de basiskennis van het lymfesysteem, de werking en de eventuele reden van blokkades. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van specialist in lymfedrainage aan.

Voor wie is deze opleiding lymfedrainage bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor mannen en vrouwen. De opleiding lymfedrainage is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel en goed in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw diploma lymfedrainage na 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding lymfedrainage wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en voldoende de zachte technieken van de lymfedrainage kan oefenen op verschillende mannelijke en vrouwelijke modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Lymfedrainage 13/02/2018 Hasselt 18u00 – 22u00
Lymfedrainage 16/05/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Lymfedrainage 29/05/2018 Gent 18u00 – 22u00
Lymfedrainage 29/05/2018 Antwerpen 18u00 – 22u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige specialist in lymfedrainage die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot lymfedrainage kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus lymfedrainage is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma lymfedrainage

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post naar huis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.

Bekijk hieronder het filmpje van onze diverse opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts €330. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.

KMO-portefeuille

De Gezondheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 50% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10% op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van €33 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts €297.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding lymfedrainage?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding lymfedrainage?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus lymfedrainage?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Rosa V.E. (De Panne)

Zeer ontspannende opleiding. Ik heb het op al mijn vriendinnen toegepast en ze waren zeer tevreden.

Valerie V.D.H. (Kuurne)

Er is veel vraag naar ontgiftende massages en detoxen is een enorme hype. Op korte tijd heb ik heel intensief deze massagetechnieken geleerd. Tof!

Kimberly H. (Berchem)

Ik kan deze behandeling nu ook in mijn praktijk gebuiken en de klanten zijn tot nu toe heel tevreden!

Kato O.D.B. (Sint-Katelijne-Waver)

Ik heb ook de cursus massagetherapeut gevolgd en nu deze cursus. De docent heeft mij gestimuleerd om ervoor te gaan als zelfstandige in bijberoep. Ik dierf eerst niet zo goed en had nog veel vragen. Daar heeft ze mij heel goed mee kunnen helpen. Ik ben er klaar voor!

Birgit D.W. (Tilburg)

Als zelfstandig masseur in bijberoep vind ik het belangrijk dat ik ook mensen kan helpen die problemen hebben. Lymfedrainage is een professionele zachte massagetechniek die ik vooral toepas bij mensen met een ongezonde levensstijl.

Lees ook onze gezondheids- en wellnessblog

Secretariaatsmedewerkers Antwerpen

Opinie: Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Indische Massage

Een Indische massage: de ultieme ontspanning

Indische massage is pure rust. Deze eeuwenoude massagetechniek wordt beschouwd als de basis van alle massages. De Indische massage maakt …

Thumb 1

Alternatieve therapieën en massages in de lift

Alternatieve therapieën zoals moxatherapie en bachbloesemtherapie en massages zoals hotstone massage en bamboemassage zijn de hotste trends in de wellnesswereld. …

Page 1 of 212»

Andere studierichtingen via De Gezondheidsschool