Cursus Massagetherapie

cursus massagetherapeutopleiding erkend masseur  cursus massagetherapeutopleiding erkend masseur  cursus massagetherapeutopleiding erkend masseur  cursus massagetherapeutopleiding erkend masseur

Praktische info
  • Duur: 12 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: € 590
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

opleiding masseur, opleiding masseuse, cursus masseur, cursus masseuse, avondschool masseur, avondschool masseuse, opleiding massage, cursus massage, avondschool massage, cursus massage praktijk, opleiding zweedse massage, cursus zweedse massage, avondschool zweedse massage, zweedse massagepraktijk, opleiding zweeds masseur, cursus zweeds masseur, avondschool zweeds masseur, massage, masseren, opleiding, massageschool, masseur, anatomie, fysiologie, massagetechnieken, vestigingswet masseur, beschermd beroep masseur, masseur, effleurage, petrissage, tapotements, duimrollen, fricties, vibraties, spiergroepen, gewrichten, spijsverteringsstelsel, bloedvatenstelsel, lymfesysteem, ademhalingsstelsel, massagesalon, wellnesscentrum

cursus massagetherapeut

Word massagetherapeut in 12 weken

Een goede massage is heerlijk voor lichaam en geest, het houdt je lichaam in goede conditie en kan blessures voorkomen. Ook zorgt het voor een ideale ontspanning na de dagelijkse drukte. Als masseur verlicht je pijn, zorg je voor ontspanning, voor kom je kwaaltjes en behandel je overbelaste spieren. Een boeiend en afwisselend beroep!

Als masseur kan je heel wat kanten uit. Je geeft massages aan klanten die zich willen ontspannen of die er een heilzame invloed van verwachten. Deze voornamelijk westerse massagetechnieken worden toegepast in schoonheidsinstituten of wellnesscentra.

Ben je geïnteresseerd in wellness? Wil je je klanten eens goed verwennen? Wil je een carrière starten als massagetherapeut? Dan is deze unieke opleiding van De Gezondheidsschool iets voor jou! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van massagetherapeut snel in de vingers wil krijgen.

Erkend beroep

Het beroep van zelfstandig masseur valt onder de beschermde beroepen in België. Dit houdt concreet in dat je een erkend diploma, goedgekeurd door de Federale Overheidsdienst Middenstand en Economie nodig hebt om als erkend masseur of masssagetherapeut te starten (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt). Daarvoor dien je een examen bij de centrale examencommissie in Brussel af te leggen. Onze cursus bereidt je hier op een professionele en snelle manier op voor! Wens je als werknemer aan de slag te gaan, dan volstaat het diploma van De Gezondheidsschool.

Professionele opleiding massagetherapeut

De vakopleiding valt uiteen in een theoretisch en een praktisch deel. Tijdens de lessen dompel je je onder in de praktijk van relaxatiemassages. Daarnaast wordt ook nog op de theorie ingegaan. Thuis verdiep je je verder in de theorie, zodat je in de les onmiddellijk aan het werk kan. Je krijgt van ons een handig handboek waar alle informatie in staat die nodig is om te slagen voor het examen van erkend masseur.

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als massagetherapeut moet beheersen van fleurage tot “loskloppen”. Je start eerst met de basiskennis van spiergroepen, gewrichten, spijsverteringsstelsel, bloedvatenstelsel, lymfesysteem en ademhalingsstelsel. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het professionele vak van massagetherapeut aan.

Voor wie is deze opleiding massagetherapeut bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor mannen en vrouwen. De opleiding erkend masseur is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel en goed in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw diploma erkend masseur na 12 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding massagetherapeut wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en de theorie direct in de praktijk voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Massagetherapeut 21/01/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Massagetherapeut 14/02/2018 Gent 09u00 – 12u00
Massagetherapeut 05/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Massagetherapeut 06/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Massagetherapeut 15/03/2018 Brussel 18u30 – 21u30
Massagetherapeut 23/03/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Massagetherapeut 11/04/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Massagetherapeut 16/04/2018 Hasselt 09u00 – 12u00
Massagetherapeut 29/04/2018 Gent 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige massagetherapeut die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot massagetherapeut kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus erkend masseur is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma massagetherapeut

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het diploma via de post naar huis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer.

Bekijk hier onze massage opleidingen

Bekijk hieronder een filmpje over massagegrepen en technieken

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts €590. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.

KMO-portefeuille

De Gezondheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 50% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10% op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van €59 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts €531.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding massagetherapeut?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding massagetherapeut?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus massagetherapeut?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Anita B. (Deinze)

Wat een fantastische begeleiding! Ook al is de theorie soms wat pittig, het is zeer boeiend. Je wordt na je examen ook nog perfect begeleid.

Daisy D.C. (Lanaken)

Ik leerde veel van de praktijk op korte tijd. Ik schrijf me zeker in voor een vervolgopleiding.

Annemie V.G. (Sint-Martens-Latem)

Heel veel geduld had onze leerkracht. Het was niet altijd even evident om snel mee te zijn met het theoretische gedeelte. Maar ze heeft me er doorheen geloodst.

Michiel V.D.S. (Maastricht)

Ik wil later aan de slag als erkend masseur. Om te kunnen starten in België heb je een erkend diploma nodig. Ik koos voor deze opleiding omdat deze ook erkend is door de Wellnessfederatie.

Lees ook onze gezondheids- en wellnessblog

Secretariaatsmedewerkers Antwerpen

Opinie: Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Indische Massage

Een Indische massage: de ultieme ontspanning

Indische massage is pure rust. Deze eeuwenoude massagetechniek wordt beschouwd als de basis van alle massages. De Indische massage maakt …

Thumb 1

Alternatieve therapieën en massages in de lift

Alternatieve therapieën zoals moxatherapie en bachbloesemtherapie en massages zoals hotstone massage en bamboemassage zijn de hotste trends in de wellnesswereld. …

Page 1 of 212»

Andere studierichtingen via De Gezondheidsschool