Moxatherapie

cursus moxatherapie opleiding moxabehandeling  cursus moxatherapie opleiding moxabehandeling  cursus moxatherapie opleiding moxabehandeling  cursus moxatherapie opleiding moxabehandeling

Praktische info
  • Duur: 1 lesdag
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: € 125
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

opleiding moxatherapie, cursus moxatherapie, avondschool moxatherapie, praktijk moxatherapie, opleiding moxabehandeling, praktijk moxabehandeling, cursus moxabehandeling, avondschool moxabehandeling, cursus, opleiding, moxa, therapie, moxeren, bijvoetkruid, rugproblemen, ischias, lumbago, spierpijn, Nek, schouderpijn, whiplash, hoofdpijn, migraine,hooikoorts, groeipijnen, moxatherapie, warmte

cursus moxatherapie

Wat is moxatherapie

Bij moxatherapie maakt men gebruik van het bijvoetkruid en moxastaven. Je bereikt een hoge graad van ontspanning waardoor alle problemen wegvloeien. Je krijgt energie in de vorm van warmte die in het lichaam doordringt, wat bovendien ook een heel aangename ervaring is. Het bijvoetkruid wordt gedroogd en fijngestampt. Dit gruis wordt los gebruikt of tot een moxastaaf gerold. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. De moxastaaf verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.

Tijdens de behandelingen wordt er begonnen met het moxeren van een aantal basispunten in een welbepaalde volgorde. Zo worden de belangrijkste meridianen geharmoniseerd. Dit verhoogt het effect van de behandeling. Nadien wordt er op de pijnpunten of de punten in functie van de klacht gemoxeerd. Een moxabehandeling duurt zo’n 30 minuten. Eventueel kan dit afgerond worden met een massage.

Word moxatherapeut in 1 les

Wil je alles weten over moxatherapie ? Wil je starten als moxatherapeut in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor deze unieke holistische opleiding moxatherapie van De Gezondheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van moxatherapeut snel en goed in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding moxatherapie aan De Gezondheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als moxatherapeut. Naast alle belangrijke technieken van het werken met “de sigaar” gemaakt van de bijvoetplant, leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als moxatherapeut of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding moxatherapie verzekerd van werk, zowel als zelfstandige als in een wellness- of gezondheidscentrum!

Professionele opleiding moxatherapie

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als moxatherapeut moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden en de anatomie en fysiologie. Ook de drukpunten op het lichaam zoals bekent in de accupunctuur dienen als basis voor deze therapie. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van moxatherapeut aan.

Voor wie is deze opleiding moxatherapie bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor mannen & vrouwen. De holistische opleiding moxabehandeling is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw diploma moxabehandeling na 1 lesdag van 7 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding moxatherapie wordt voor middelgrote en gemengde groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende de geleerde stof kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Moxa Therapie 17/12/2017 Gent 10u00 – 17u00
Moxa Therapie 22/04/2018 Gent 10u00 – 17u00
Moxa Therapie 29/04/2018 Antwerpen 10u00 – 17u00
Moxa Therapie 12/05/2018 Hasselt 10u00 – 17u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige moxatherapeut die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot moxatherapie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus moxabehandeling is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma moxatherapie

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Na het volgen van deze opleiding ontvang je een getuigschrift dat je wordt opgestuurd via de post. Alle diploma’s en getuigschriften voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Bekijk hieronder het filmpje van onze diverse opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts €125. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.

KMO-portefeuille

De Gezondheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 50% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10% op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van €13 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts €113.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding moxatherapie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding moxatherapie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus moxatherapie?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Brigitte F. (Dessel)

Zelfs na één dag heb ik blijvende contacten gelegd met de medestudenten. Leuke sfeer!

Lena V.C. (Lede)

Deze dagopleiding was perfect om deze techniek onder de knie te krijgen. Thuis kon ik alles herhalen met behulp van de cursus.

Tine V. (Duffel)

Deze cursus heeft mij veel geleerd. Ik doe de moxatherapie nu bij fmilie en die zijn allemaal enthousiast.

Carmen D.M. (Spiere-Helkijn)

De docente was supergedreven om ervoor te zorgen dat we alles goed onder de knie hadden. Dikke pluim!

Ryan P. (Hasselt)

Ik maakte kennis met de moxatherapie in een wellnesscentrum in Turkije. Zelden ben ik zo onspannen geweest dan na die behandeling. Ik wil deze tharapie ook graag aanbieden aan mijn eigen clienten.

Lees ook onze gezondheids- en wellnessblog

Secretariaatsmedewerkers Antwerpen

Opinie: Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Indische Massage

Een Indische massage: de ultieme ontspanning

Indische massage is pure rust. Deze eeuwenoude massagetechniek wordt beschouwd als de basis van alle massages. De Indische massage maakt …

Thumb 1

Alternatieve therapieën en massages in de lift

Alternatieve therapieën zoals moxatherapie en bachbloesemtherapie en massages zoals hotstone massage en bamboemassage zijn de hotste trends in de wellnesswereld. …

Page 1 of 212»

Andere studierichtingen via De Gezondheidsschool