Orthese en vilttechnieken

cursus orthese en vilttechnieken opleiding orthese en viltmethodes  cursus orthese en vilttechnieken opleiding orthese en viltmethodes  cursus orthese en vilttechnieken opleiding orthese en viltmethodes  cursus orthese en vilttechnieken opleiding orthese en viltmethodes

Praktische info
  • Duur: 1 lesdag
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: € 140
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

opleiding voetverzorging , avondschool voetverzorging, praktijk voetverzorging, cursus voetverzorging, opleiding voetmassage , avondschool voetmassage, praktijk voetmassage, cursus voetmassage, opleiding orthese en vilttechnieken, cursus orthese en vilttechnieken, avondschool orthese en vilttechnieken, praktijk orthese en vilttechnieken, opleiding medische pedicure, cursus medische pedicure, avondschool medische pedicure, cursus orthese en viltmethodes, opleiding orthese en viltmethodes, avondschool orthese en viltmethodes, orthese, vilt, vilttechniek, orthesetechniek, pijn, drukplaats, voeten ,voet , voetverzorger, medische pedicure, gespecialiseerd voetverzorger , pedicure, anatomie, nagels, huid, voetaandoening, hygiene, voetmassage, antwerpen, gent, hasselt, schoonheidsschool, cursus, opleiding, beauty, wellness, fashion, massage, kleur, imago, stijl, nagelstyling, opleidingscheques, ondernemersportefeuille

cursus orthese en vilttechnieken

Word specialist in orthese en vilttechnieken in 1 lesdag

Meer en meer mensen hebben last van pijnlijke voeten. In deze cursus leer je de problemen van de pijnlijke drukplekken verantwoord en professioneel op te lossen. Je leert preventief werken en je leert hoe je mogelijke probleemgebieden van de voeten kan beschermen met orthese en vilttechnieken. Je leert de verschillende problemen herkennen en verwijst eventueel door naar andere medische disciplines.

Wil je meer weten over orthese en viltprotheses maken? Wil je starten als specialist in orthese en vilttechnieken in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding orthese en vilttechnieken van De Gezondheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van specialist in orthese en vilttechnieken snel in de vingers wil krijgen.

Wat is orthese

Een orthese is een hulpmiddel dat dient om functieverlies van spieren of gewrichten te compenseren. Ze wordt gedragen in een schoen. Een orthese kan ook preventief worden aangebracht, bijvoorbeeld ter stimulering van verminderde functies van het bewegingsapparaat. Wil je je kennis uitbreiden met orthese en vilttechnieken? Ben je pedicurist en wil je je klanten een extra service aanbieden? Kies dan nu voor de unieke opleiding orthese en viltmethodes van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle vak van specialist in orthese en vilttechnieken snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding orthese en vilttechnieken aan De Gezondheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als specialist in orthese en vilttechnieken. Naast alle belangrijke technieken van antidruk en het vervaardigen van de ortheses leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als specialist in orthese en vilttechnieken of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding orthese en vilttechnieken verzekerd van werk, zowel als zelfstandige als in wellness- of gezondheidscentra!

Ben jij geïnteresseerd in mensen?

Omdat onze voeten ons de hele dag dragen, schenken steeds meer mensen aandacht aan gezonde voeten en bezoeken steeds regelmatiger een orthese specialist. Er ligt op dit ogenblik dan ook een grote markt met veel toekomstperspectieven voor je open. Deze opleiding orthese en viltmethodes is heel veelzijdig. Naast al de belangrijke kenmerken van voetproblematiek leer je ook heel klantgericht werken.

Professionele opleiding orthese en vilttechnieken

Tijdens de lessen maak je kennis met alle anatomie en fysiologie van de voet het actieve bewegingsapparaat van de voet en de biomechanica van de voettechnieken die je als specialist in orthese en vilttechnieken moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden van voettypen en blauwdrukken, schoenkennis en pathologie en ortopedie. Ook de gewrichtsaandoeningen en dermatologische aandoeningen komen aan bod. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van specialist in orthese en vilttechnieken aan.

Voor wie is deze opleiding orthese en vilttechnieken bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor mannen & vrouwen. De opleiding orthese en viltmethodes is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel en goed in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw diploma orthese en viltmethodes na 1 lesdag van 7 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding orthese en vilttechnieken wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je naast een persoonlijke begeleiding ook de geleerde technieken voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige specialist in orthese en vilttechnieken die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot orthese en vilttechnieken kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus orthese en viltmethodes is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma orthese en vilttechnieken

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Na het volgen van deze opleiding ontvang je een getuigschrift dat je wordt opgestuurd via de post. Alle diploma’s en getuigschriften voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Bekijk hieronder het filmpje van onze opleidingen:

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts €140. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.

KMO-portefeuille

De Gezondheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 50% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10% op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van €14 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts €126.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding orthese en vilttechnieken?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding orthese en vilttechnieken?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus orthese en vilttechnieken?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Anja M. (Drogenbos)

Dankzij deze opleiding kan ik zowel cosmetische als medische pedicure uitoefenen. Voor mijn praktijk is dit een toegevoegde waarde en die mij meer klanten oplevert.

Dorien G. (Liedekerke)

Correcte opleiding die voldeed aan mijn verwachtingen. Duidelijke cursus en professionele docent. We hebben veel geoefend, heel goed!

Erika A. (Tervuren)

Deze cursus had ik nooit op mijn eentje kunnen afwerken. Ik ben echt blij dat de docente zo'n rustige persoon was bij wie ik altijd raad kon vragen.

Amy D.B. (Rotterdam)

Ongeveer negentig procent van mijn klanten kan ik helpen met de technieken die ik heb geleerd tijdens de opleiding cosmetische pedicure. Voor de overige tien percent volg ik nu de opleiding orthese en vilttechnieken.

Lees ook onze gezondheids- en wellnessblog

Secretariaatsmedewerkers Antwerpen

Opinie: Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Thumb 1

Alternatieve therapieën en massages in de lift

Alternatieve therapieën zoals moxatherapie en bachbloesemtherapie en massages zoals hotstone massage en bamboemassage zijn de hotste trends in de wellnesswereld. …

Cursus Kleur En Stijl Consulent Schoonheidsschool1

Profiteer nu van 10% vroegboekkorting!

Wij hebben goed nieuws voor je: de cursusplanning voor De Gezondheidsschool voor het voorjaar (start januari) staat klaar! Als je …

Page 1 of 212»

Andere studierichtingen via De Gezondheidsschool