Praktische psychologie

cursus praktische psychologie opleiding praktische psychologie  cursus praktische psychologie opleiding praktische psychologie  cursus praktische psychologie opleiding praktische psychologie  cursus praktische psychologie opleiding praktische psychologie

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: € 275
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

opleiding psychologie, avondschool psychologie, praktijk psychologie, cursus psychologie, opleidingpraktische psychologie, avondschool praktische psychologie, praktijk praktische psychologie, cursus praktische psychologie, opleiding toegepaste psychologie, avondschool toegepaste psychologie, praktijk toegepaste psychologie, cursus toegepaste psychologie, praktische, psychologie, cursus, emotioneel, zelfvertrouwen, praktische psychologie, emoties, psycholoog, psychologen, inzcht, lichamelijk, geestelijk, sociale, ontwikkeling, mens, Groei, ontwikkeling, Waarnemingsprocessen, Leren, Motivatie, emotie, Persoonlijkheid, geestelijke, gezondheid, Symptonen, angsten, stress, depressie, Sociaal, gedrag, conflicthantering, Stressklachten, herkennen, definiëren, Balans, acceptatie, verandering

cursus praktische psychologie

Word consulent in praktische psychologie in 5 weken

Wil je meer inzicht krijgen in de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van de mens? Ben je geïnteresseerd in emoties, het menselijk geheugen en gedrag? In de wereld van gezondheidszorg en wellness is het belangrijk dat we een goede basiskennis hebben van psychologie. Dagelijks gaan we om met mensen en hun welzijn is belangrijk. Kennis van praktische psychologie kan ons hierbij helpen.

Centraal in deze opleiding staan de gevoelswereld en de werking van de menselijke hersenen. Uitgangspunt van deze cursus is onder andere dat fysieke klachten vaak een psychische oorzaak hebben. Je leert hier mensen begeleiden die met emotionele problemen kampen of een verlies moeten verwerken. Met goede raad, een luisterend oor en een steuntje in de rug help je jouw klanten vooruit. Je maakt kennis met de voorgeschiedenis van de psychologie en de verschillende stromingen.

Beroep met toekomst

De opleiding praktische psychologie aan De Gezondheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als consulent in praktische psychologie. Psychologie staat voor psyche(ziel) en logos(kennis), naast het bestuderen van de kennis van de ziel leer je uiteraard klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als consulent in praktische psychologie of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding praktische psychologie verzekerd van werk, zowel als zelfstandige als in de bedrijfswereld!

Werken in liefde met uw medemens

Omdat aandacht voor gezondheid van de psyche steeds belangrijker wordt in onze maatschappij, ligt er op dit ogenblik bovendien een grote markt met veel toekomstperspectieven voor je open. Deze opleiding praktische psychologie is heel veelzijdig. Naast psychologie, persoonlijkheidsleer, ontwikkelingspsychologie en communiceren leer je ook heel klantgericht werken.

Professionele opleiding praktische psychologie

Tijdens de lessen maak je kennis met alle kenmerken van de diverse blokkades op gebied van de psychologische ontwikkeling bij mensen en de eventuele oplossingen die je als consulent in praktische psychologie gaat onderscheiden en kan aanreiken. Je start eerst met de basisvaardigheden van jeugd- en ontwikkelingspsychologie, psychologie en gezondheid, arbeids- en organisatiepsychologie. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van consulent in praktische psychologie aan.

Voor wie is deze opleiding praktische psychologie bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor mannen & vrouwen. De opleiding praktische psychologie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel en goed wil leren. Je behaalt namelijk jouw diploma praktische psychologie na 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding praktische psychologie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je verzekerd bent van persoonlijke begeleiding en voldoende de geleerde gesprekstechnieken kan oefenen met verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige consulent in praktische psychologie die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot praktische psychologie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus praktische psychologie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma praktische psychologie

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post naar huis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts € 275. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.

KMO-portefeuille

De Gezondheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 50% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10% op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van €28 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts €248.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding praktische psychologie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding praktische psychologie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus praktische psychologie?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Magda O. (Edegem)

Ik heb tijdens deze cursus niet enkel enorm veel bijgeleerd, maar ik heb er ook nog eens vrienden aan overgehouden. Leuk dat er zo een samenhorigheid is tussen de studenten!

Kimberly I. (Lierde)

De opleiding werd heel helder en duidelijk gegeven. Er waren geen moeilijke psychologische termen, echt iedereen kan deze cursus volgen!

Hanneke T. (Hulst)

Ik ben mezelf veel beter gaan begrijpen! ook met andere mensen kan ik nu beter overweg omdat ik hun gedrag begrijp.

Camille C. (Tielt)

Voor mijn job is deze cursus een enorme toegevoegde waarde. Natuurlijk heb ik gebruik gemaakt van de opleidingscheques.

Timothy D.K. (Roosendaal)

Als gezondheidsconsulent krijg ik vaak te maken met mensen met psychische problemen die ik graag verder wil helpen. Ik was al langer op zoek naar een praktijkgerichte cursus gezondheidspsychologie.

Lees ook onze gezondheids- en wellnessblog

Secretariaatsmedewerkers Antwerpen

Opinie: Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Thumb 1

Alternatieve therapieën en massages in de lift

Alternatieve therapieën zoals moxatherapie en bachbloesemtherapie en massages zoals hotstone massage en bamboemassage zijn de hotste trends in de wellnesswereld. …

Cursus Kleur En Stijl Consulent Schoonheidsschool1

Profiteer nu van 10% vroegboekkorting!

Wij hebben goed nieuws voor je: de cursusplanning voor De Gezondheidsschool voor het voorjaar (start januari) staat klaar! Als je …

Andere studierichtingen via De Gezondheidsschool