Sportmassage

cursus sportmassage opleiding sportmassage  cursus sportmassage opleiding sportmassage  cursus sportmassage opleiding sportmassage  cursus sportmassage opleiding sportmassage

Praktische info
  • Duur: 12 lessen
  • Voor iedereen: vooropleiding nodig
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: €540
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

avondschool sportmassage, avondschool sportmasseur, praktijk sportmasseur, praktijk sportmassage, fitness, opleiding, cursus, sportmassage, fintessector, begeleiden, beoefenen, sport, massagetechnieken, masseur, spieren, vastzitten, vast, doorbloeding, krachtinspanning, blessures, fysiologie, anatomie, zenuwstelsel, sportongeval, ademhaling, kramp, cooling down, kneuzing, warming up, osteologie, letsel, sporter

cursus sportmassage

Word sportmasseur in 12 weken

Wil je meer weten over massagetechniek voor sporters? Wil je starten als sportmasseur in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding sportmassage van De Gezondheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van sportmasseur snel in de vingers wil krijgen.

De klassieke sportmassage heeft tot doel het voorkomen en genezen van blessures van sporters. Door middel van pressie van vingers en handen worden vastzittende spieren weer losgemaakt. De doorbloeding komt hierdoor weer op gang en de getroffen spieren kunnen sneller herstellen. Een sportmassage is dus een intensieve massagetechniek. Kennis van zaken is nodig om te vermijden dat je bepaalde situaties nog verergert. Tot de praktijk van de sportmassage behoort ook het aanleggen van tapes en bandages. Met conventionele sporttape worden spieren of gewrichten tijdelijk gefixeerd. Sporters kunnen ondanks hun blessures dan toch nog presteren. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding staan voorlichting en begeleiding van de sporter centraal.

Beroep met toekomst

De opleiding sportmassage aan De Gezondheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als sportmasseur. Naast alle belangrijke technieken zoals, effleureren, petrisseren, frictioneren, vibreren en tapoteren leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als sportmasseur of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding sportmassage verzekerd van werk, zowel als zelfstandige als in wellness- of fitnesscentra!

Professionele opleiding sportmassage

Tijdens de lessen maak je kennis met alle massagetechnieken die je als sportmasseur moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Je leert stijve, verzuurde, dan wel ‘te korte’ spieren van bijvoorbeeld hamstrings of kuiten op een professionele manier te masseren. Ook leer je adviezen geven aangaande training & voeding. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van sportmasseur aan.

Voor wie is deze opleiding sportmassage bedoeld?

Je dient in het bezit te zijn van een diploma basis lichaamsmassage of het diploma massagetherapeut. De opleiding sportmassage is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw diploma sportmassage na 12 weken van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding sportmassage wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je verzekerd bent van een persoonlijke begeleiding en de technieken van masseren voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Sportmasseur 21/02/2018 Brussel 18u30 – 21u30
Sportmasseur 06/03/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Sportmasseur 11/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Sportmasseur 18/04/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige sportmasseur die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot sportmassage kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus sportmassage is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma sportmassage

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post naar huis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.

Bekijk hieronder het filmpje van onze opleidingen:

Bekijk hieronder een filmpje over massagegrepen en technieken

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts €540. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.

KMO-portefeuille

De Gezondheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 50% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10% op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van €54 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts €486.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding sportmassage?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding sportmassage?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus sportmassage?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Viviane Y. (Gent)

Ik voelde me meteen thuis in de groep. Er hing een aangename sfeer en de docent was ook super tof!

Yannick S. (Lovendegem)

Er wordt veel aandacht besteed aan alles wat je als sportmasseur moet kennen. Ook het tapen heb ik goed kunnen leren omdat we heel veel hebben kunnen oefenen. Zeer volledige opleiding!

Emily M. (Voeren)

Mijn vriend (die wielrenner is) is in de wolken met mijn nieuwe hobby. Hij wil de docent persoonlijk bedanken voor het goede resultaat.

Liam G. (Leuven)

Ik werk als zelfstandig fitnessinstructeur en het aanbieden van een stevige sportmassage is een bijkomende service voor mijn klanten, vandaar dat ik heb gekozen voor deze opleiding.

Lees ook onze gezondheids- en wellnessblog

Secretariaatsmedewerkers Antwerpen

Opinie: Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Indische Massage

Een Indische massage: de ultieme ontspanning

Indische massage is pure rust. Deze eeuwenoude massagetechniek wordt beschouwd als de basis van alle massages. De Indische massage maakt …

Thumb 1

Alternatieve therapieën en massages in de lift

Alternatieve therapieën zoals moxatherapie en bachbloesemtherapie en massages zoals hotstone massage en bamboemassage zijn de hotste trends in de wellnesswereld. …

Page 1 of 212»

Andere studierichtingen via De Gezondheidsschool