Sportverzorger

cursus sportverzorger opleiding sportwetenschappen  cursus sportverzorger opleiding sportwetenschappen  cursus sportverzorger opleiding sportwetenschappen  cursus sportverzorger opleiding sportwetenschappen

Praktische info
  • Duur: 6 modules
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: € 1210
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

opleiding sportverzorger, avondschool sportverzorger, praktijk sportverzorger, cursus sportverzorger, opleiding sportwetenschappen, avondschool sportwetenschappen, praktijk sportwetenschappen, cursus sportwetenschappen, opleiding sportvoeding, avondschool sportvoeding, praktijk sportvoeding, cursus sportvoeding, opleiding, sportverzorger, cursus, ploeg, atleet, sporten, gezond, sportblessures, vermijden, begeleiden, menselijk, lichaam, Anatomie, Sportfysiologie, Sportmassage, Preventie, taping, Veilig sporten, preventief, curatief, Deontologie, Sportvoeding, sportvoeding, sportmassage, wellnesswetenschappen doorlopen, thuisstudie, sportcoach, sportmanager

cursus sportverzorger

Leer alles over sportverzorging

Men zegt dat sporten gezond is, maar evengoed geldt het oude spreekwoord overdaad schaadt. Een sportverzorger speelt hierin een belangrijke rol. Hij is de persoon die erop toeziet dat de sporter(s) op een veilig en verantwoorde manier bezig is (zijn). Hij/zij stelt curatieve en preventieve oefeningen op om sportblessures te vermijden.

Wil je meer weten over het beroep sportverzorger? Wil je starten als sportverzorger in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding sportverzorger van De Gezondheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van sportverzorger snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding sportverzorger aan De Gezondheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als sportverzorger. Naast alle belangrijke technieken van verzorgen, begeleiden, adviseren van sportmensen leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als sportverzorger of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil bij een team of sportploeg. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding sportverzorger verzekerd van werk!

Welke modules zijn onderdeel van deze opleiding?

Je zal een traject doorlopen waarbij gebruikt zal gemaakt worden van een nieuw leerconcept namelijk: blended learning. Dit is een combinatie van afstands- en contactonderwijs waarbij je de ruimte krijgt om dingen zelfstandig in te studeren en achteraf klassikaal te bespreken. Je zal de modules sportvoeding, sportmassage en wellnessmarketing doorlopen. Daarnaast zal je van thuis uit de thuisstudie sportcoach, personal coach en sportmanager volgen.

Sport je gezond!

Omdat een gezond lichaam steeds belangrijker wordt en sportbeoefening en lichaamsactiviteiten meer en meer in onze maatschappij ingeburgerd raken, ligt er op dit ogenblik bovendien een grote markt met veel toekomstperspectieven voor je open. Deze opleiding sportwetenschappen is heel veelzijdig. Naast de belangrijke technieken van o.a. EHBO, bandageren en tapen, massage en sportvoeding, leer je ook heel klantgericht werken. Je bent verzekerd van werk, zowel als zelfstandige als in wellnesscentra, sportscholen of in recreatiecentra.

Professionele opleiding sportverzorger

Tijdens de lessen leer je alles met betrekking tot de communicatie en om de gezondheid van de sporter te bevorderen en in stand te houden. Tevens ga je advies kunnen geven over rust, goede sportvoeding, schema’s van training en de doorverwijzigen naar de diverse specialisten met wie je gaat samenwerken. Je start met de basisvaardigheden anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam die je als sportverzorger uiteraard moet kennen. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van sportverzorger aan.

Voor wie is deze opleiding sportverzorger bedoeld?

Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. De opleiding sportwetenschappen is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel en goed in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw diploma sportwetenschappen binnen één schooljaar.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding sportverzorger wordt voor middelgrote en gemengde groepen georganiseerd zodat je verzekerd bent van persoonlijke begeleiding en de aangeleerde technieken direct in de praktijk kan oefenen op verschillende modellen.

Deze opleiding bestaat uit 6 modules

Bekijk hieronder de inhoud en startdata van deze modules!

Wellnessmarketing
Sportmassage
Sportvoeding
Sportmanagement (thuisstudie)
Personal Coach (thuisstudie)
Sportcoach (thuisstudie)

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige sportverzorger die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot sportverzorger kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus sportwetenschappen is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma sportverzorger

De opleiding sportverzorger bestaat uit een aantal modules die je apart dient te volgen. Aan het einde van elke module leg je een examen af op de school. Wanneer je voor alle deelmodules bent geslaagd kan je op eenvoudig vertoon van alle diploma’s en getuigschriften het overkoepelende diploma bekomen. Alle diploma’s en getuigschriften voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Bekijk hieronder onze opleidingen:

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts €1210. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.

KMO-portefeuille

De Gezondheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 50% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10% op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van €121 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts €1089.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding sportverzorger?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding sportverzorger?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus sportverzorger?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Sophie D.G. (Katwijk)

Hartelijk dank voor de perfecte opvolging en de goede begeleiding van deze opleiding. Het heeft me daar gebracht waar ik wilde komen!

Jonathan U. (Lummen)

Zeer compleet cursuspakket waarmee ik meteen aan de slag kan! De combinatie van lessen volgen en thuis studeren was voor mij ideaal. Het oefenen op mijn medestudenten heeft me zeer veel geholpen, heel goed.

Noor O. (Vosselaar)

Iedereen was het erover eens dat de les gegeven is door iemand met veel ervaring. Dat merkte je aan alles. Superveel voorbeelden hebben we gekregen.

Seppe I. (Brugge)

Sporten is mijn grootste passie en ik hoop er ooit mijn beroep van te kunnen maken. Er is veel vraag naar mensen die degelijk zijn opgeleid en weten waar ze mee bezig zijn, vandaar dat ik koos voor deze cursus.

Lees ook onze gezondheids- en wellnessblog

Secretariaatsmedewerkers Antwerpen

Opinie: Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Indische Massage

Een Indische massage: de ultieme ontspanning

Indische massage is pure rust. Deze eeuwenoude massagetechniek wordt beschouwd als de basis van alle massages. De Indische massage maakt …

Thumb 1

Alternatieve therapieën en massages in de lift

Alternatieve therapieën zoals moxatherapie en bachbloesemtherapie en massages zoals hotstone massage en bamboemassage zijn de hotste trends in de wellnesswereld. …

Page 1 of 212»

Andere studierichtingen via De Gezondheidsschool