Kindervoeding

cursus kindervoeding opleiding kindervoeding  cursus kindervoeding opleiding kindervoeding  cursus kindervoeding opleiding kindervoeding  cursus kindervoeding opleiding kindervoeding

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: € 215
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

opleiding kindervoeding, opleiding voedingsadviseur, opleiding kindervoedingsconsulent, cursus voedingsadviseur, cursus voedingscoach, avondschool voedingsadviseur, praktijk voedingsconsulent, praktijk kindervoeding, praktijk consulent kindervoeding, avondschool kindervoeding, avondschool consulent kindervoeding, opleiding adviseur kindervoeding, cursus kinderverzorging, praktijk kinderverzorging

cursus kindervoeding

Word specialist in kindervoeding in 5 weken

Ben je geïnteresseerd in voeding vanuit een wetenschappelijk standpunt? Interesseert kindervoeding je in het bijzonder? Heb je beroepsmatig op één of andere manier te maken met voeding voor kinderen? Of ben je een moeder die begaan is met de gezondheid van haar kinderen en wil je daarom een bijscholing volgen?

Wil je meer weten over kindervoedingsadvies? Wil je starten als specialist in kindervoeding in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding kindervoeding van De Gezondheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van specialist in kindervoeding snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding kindervoeding aan De Gezondheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als specialist in kindervoeding. Steeds meer kinderen kampen met overgewicht en dat is zeer schadelijk voor hun gezondheid. Naast voedings- en dieetadviezen voor kinderen leer je ook heel kindgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als specialist in kindervoeding of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding kindervoeding verzekerd van werk, zowel als zelfstandige als in kindercentra- of gezondheidssector!

Kinderen willen weten wat ze eten

“Elk pondje gaat door het mondje” is een gekende uitspraak en gezonde voeding wordt steeds belangrijker. Onze maatschappij is zich steeds meer bewust van het feit dat gezonde voeding vanaf de geboorte een goede basis is voor een gezond leven. Hierdoor ligt er op dit ogenblik een grote markt met veel toekomstperspectieven voor je open. Deze opleiding kindervoeding is heel veelzijdig. Je leert over de anatomie, fysiologie en groei van het gezonde en zieke kind. Het kindgericht werken is de rode draad doorheen de gehele opleiding.

Professionele opleiding kindervoeding

Tijdens de lessen leer je over de factoren die overgewicht bij kinderen veroorzaken, leer je een behandelplan voor kinderen opstellen en uitvoeren. En heel belangrijk… je leert hoe je ouders en kinderen kunt motiveren voor een gezonde leefstijl. Je start eerst met de basisvaardigheden betreffende kinderen en hun eetgedrag. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van specialist in kindervoeding aan.

Voor wie is deze opleiding kindervoeding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen, zowel voor papa’s, mama’s en begeleiders. De opleiding kindervoeding is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw diploma kindervoeding na 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding kindervoeding wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende de theorie kan oefenen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Kindervoedingsadviseur 11/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 27/01/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Kindervoedingsadviseur 05/02/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 20/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 19/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 08/05/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 08/05/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 10/05/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 28/05/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 29/05/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 20/08/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 03/09/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 03/09/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 05/09/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 06/09/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 10/10/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige specialist in kindervoeding die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot kindervoeding kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus kindervoeding is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma kindervoeding

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post naar huis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.

Bekijk hieronder het filmpje van eten op school

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts €215. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.

KMO-portefeuille

De Gezondheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 50% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10% op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van €22 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts €194.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding kindervoeding?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding kindervoeding?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus kindervoeding?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Julie V.D.P. (Boutersem)

Bedankt voor de super toffe ervaring!

Astrid V.D.M. (Koksijde)

Als onthaalmoeder gebruik ik de voedingstips uit de cursus elke dag. Ik heb enorm veel bijgeleerd van de docente!

Caro S. (Hulst)

Overgewicht zit bij ons in de familie dit is genetisch bepaald dacht ik! Nu weet ik beter en ben nu ook al mijn broers en zusters en hun kinderen aan het ondersteunen naar een andere eetgewoonten.

Anneleen V.O. (Rotselaar)

De lessen worden heel duidelijk opgebouwd en uitgelegd. Ik ben zelf mama en ben heel blij deze cursus gevolgd te hebben. Ik kies nu veel bewuster ons eten wanneer ik in de supermarkt sta en zie ook al echt resultaten.

Gitte V. (Hasselt)

Als zelfstandig kinderverzorgster krijg ik voortdurend te maken met kinderen die niet gezond eten. Het zijn vooral de ouders die hierin een belangrijke rol spelen. Via deze cursus hoop ik nog beter ouders te kunnen adviseren welke voeding goed is voor hun kinderen.

Lees ook onze gezondheids- en wellnessblog

Secretariaatsmedewerkers Antwerpen

Opinie: Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Pompoen

Feel good food: soep van geroosterde pompoen en walnoten

Heb jij ook last van een winterdipje? Een lekker warme wintersoep helpt je erdoor! Nu het pompoenseizoen ten einde loopt, …

Thumb 1

Alternatieve therapieën en massages in de lift

Alternatieve therapieën zoals moxatherapie en bachbloesemtherapie en massages zoals hotstone massage en bamboemassage zijn de hotste trends in de wellnesswereld. …

Page 1 of 212»

Andere studierichtingen via De Gezondheidsschool