Sportvoeding

cursus sportvoeding opleiding sport eetwaren  cursus sportvoeding opleiding sport eetwaren  cursus sportvoeding opleiding sport eetwaren  cursus sportvoeding opleiding sport eetwaren

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: € 215
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

opleiding sportverzorger, avondschool sportverzorger, praktijk sportverzorger, cursus sportverzorger, opleiding sportwetenschappen, avondschool sportwetenschappen, praktijk sportwetenschappen, cursus sportwetenschappen, opleiding sportvoeding, avondschool sportvoeding, praktijk sportvoeding, cursus sportvoeding, cursus sport eetwaren, opleiding sport eetwaren, avondschool sport eetwaren

cursus sportvoeding

Word consulent in sportvoeding in 5 weken

Sporters verbruiken op een korte tijd veel calorieën. Ze moeten dus voldoende reserves hebben. Wie bijvoorbeeld lange afstanden loopt, moet de dagen ervoor extra aandacht besteden aan zijn voeding. Zelf zijn sporters niet altijd op de hoogte van gezonde voeding en essentiële voedingsstoffen. Als sportvoedingsconsulent kan je sporters professioneel advies geven en begeleiden tijdens hun sportcarrière.

Wil je meer weten over consultatie voor een evenwichtige voeding voor sporters? Wil je starten als consulent in sportvoeding in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding sportvoeding van De Gezondheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van consulent in sportvoeding snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding sportvoeding aan De Gezondheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als consulent in sportvoeding. Naast alle belangrijke aspecten van gezonde voeding leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als consulent in sportvoeding of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil.

Aandacht voor gezond eten wordt steeds belangrijker in onze maatschappij, er ligt op dit ogenblik een grote markt met veel toekomstperspectieven voor je open. Deze opleiding sportvoeding is heel veelzijdig. Naast de verschillen in voedingscomponenten van sportvoeding en welke juist het verschil maken, leer je ook welke sporters welk type voeding nodig hebben. Je bent verzekerd van werk, zowel als zelfstandige als in wellness- of fitnesscentra!

Professionele opleiding sportvoeding

Tijdens de lessen maak je kennis met de verschillende richtingen waarvoor sportvoeding dient en waarin deze wordt onderverdeeld. Je start uiteraard eerst met de basisvaardigheden van de anatomie en de fysiologie. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de voedingscomponenten zoals koolhydraten, eiwitten, vetstoffen en ijzer. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van consulent in sportvoeding aan.

Voor wie is deze opleiding sportvoeding bedoeld?

Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. De opleiding sportvoeding is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw diploma sport eetwaren na 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding sportvoeding wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je verzekerd bent van een persoonlijke begeleiding en toch voldoende kan oefenen met verschillende casussen.

 

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Sportvoedingsadviseur 18/12/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 09/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 22/01/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 22/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 03/03/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Sportvoedingsadviseur 03/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 03/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 24/05/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 14/06/2018 Gent 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 03/09/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 04/09/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 05/09/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 24/09/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 08/10/2018 Gent 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 08/10/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 10/10/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Sportvoedingsadviseur 11/10/2018 Turnhout 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige consulent in sportvoeding die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot sportvoeding kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus sport eetwaren is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma sportvoeding

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post naar huis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles rond voeding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts €215. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.

KMO-portefeuille

De Gezondheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 50% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10% op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van €22 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts €194.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding sportvoeding?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding sportvoeding?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus sportvoeding?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Jolien V.O. (Gistel)

Ik kijk er enorm naar uit om hier mijn beroep van te maken. Super toffe opleiding met veel toekomstmogelijkheden.

Kenny V. (Maarkedal)

Als afslankingsconsulent kwamen ook steeds meer sporters bij me te rade voor een voedingsschema. Nu kan ik hen professioneel advies geven.

laila S. (Terneuzen)

Ik wilde afvallen door te gaan sporten en de juiste voeding dus ben ik deze cursus gaan doen. Gewoon super. Ik nu al 24 kilo afgevallen op een gezonde en sportieve manier!

Deborah P. (Waarschoot)

Ik vond het spannend om te zien of ik na al die jaren nog goed zou kunnen studeren en bijleren. Ik moet eerlijk bekennen, het vanbuiten leren is zeker niet meer zo vlot als vroeger. Gelukkig heeft de docent een geweldige job geleverd, en ik was geslaagd.

Rosalie J. (Kortrijk)

In mijn afslankingspraktijk is er veel vraag van sporters naar voedingsadvies om hun prestaties te verbeteren. Ik koos voor deze school omdat ik er ook de cursus afslankingsconsulente had gevolgd en tevreden was van hun docenten.

Lees ook onze gezondheids- en wellnessblog

Secretariaatsmedewerkers Antwerpen

Opinie: Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Pompoen

Feel good food: soep van geroosterde pompoen en walnoten

Heb jij ook last van een winterdipje? Een lekker warme wintersoep helpt je erdoor! Nu het pompoenseizoen ten einde loopt, …

Thumb 1

Alternatieve therapieën en massages in de lift

Alternatieve therapieën zoals moxatherapie en bachbloesemtherapie en massages zoals hotstone massage en bamboemassage zijn de hotste trends in de wellnesswereld. …

Page 1 of 212»

Andere studierichtingen via De Gezondheidsschool