1 yoga, 2 yoga, iedereen yoga

02/07/2018 Thomas Verlinden

Yoga is de nieuwe trend, dat is iets wat we kunnen zeggen, maar waarom? Wat is er zo speciaal aan yoga en waarom worden er zoveel boeken, matjes, kleren,..van verkocht?
Oorspronkelijk is yoga een meditatietechniek. Het is ontstaan in Indië en focust zich op lichaam, geest en spiritualiteit. Het werd in de negentiende eeuw geïntroduceerd door de monnik Swami Vivekananda. Ondertussen bestaan er zoveel varianten van yoga dat we ze amper kunnen bijhouden. Vaak bestaan er vormen die maar op één van die pijlers focussen.
Moet je een monnik, hindoe of boeddhist zijn om aan yoga te doen? Neen. Ze richten helemaal niet tot een godheid, maar volledig op het innerlijke van de mens.

Als je ook maar een greintje interesse hebt in yoga, dan is het vooral aan te raden. Het is een ervaring die moeilijk te verklaren valt en die je vooral moet meemaken. Doen is dus de boodschap!

Op onze school kan je de cursussen Mindfulness en Kinderyoga volgen. Ontdek hoe jij de wereld anders kan beleven en schrijf je in!

relatedBlogs

Groentechips in de oven

Ontdek de eeuwenoude Indische massage

Yoga Nidra

previousLabel

Helemaal ZENNN

nextLabel

Je bent wat je eet

mostRead

Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Knoopje?

09/07/2018

relatedCourses

Kinderyoga Instructeur

Succesvol en met plezier je felbegeerde diploma halen?

Mindfulness Coach

Krijg les van ervaren docenten en groei in no-time uit tot een professionele coach.

Yoga Instructeur

Na deze ontspannende groepslessen ben je in staat om zelf uitstekende yogalessen te geven.

Kinderyoga Instructeur

In de cursus kinderyoga instructeur maak je kennis met kindvriendelijke yogaposes.

Mindfulness Coach

Volg de thuisstudie Mindfulness Coach en behaal al in enkele maanden jouw diploma!

studyCategories

Spiritualiteit & Energetische Therapieën