Ontdek de voordelen van anticyclisch ondernemen

21/06/2023

Ondanks de huidige economische situatie, is het absoluut de moeite waard om je eigen bedrijf te starten! Juist nu, in tijden met economische uitdagingen, ligt er een enorme kans voor het grijpen, stelt de CEO van Ondernemersschool BV, de heer Benjamin Ruyters. ‘’Uit onderzoek blijkt dat anticyclisch handelen de meest succesvolle methode is om een bedrijf op te bouwen en te laten groeien.

Door te ondernemen tijdens economisch uitdagende tijden creëer je een voorsprong op je concurrenten die nog aarzelen. Je leert kostenefficiënt te opereren, hard te werken voor elke klant en een ongeëvenaarde service te leveren. Zodra de economie herstelt, kun je elke extra euro direct investeren en laten renderen. Je surft op de groei die externe factoren stimuleren en plukt alle vruchten daarvan.

Op het hoogtepunt van een economische opleving blaas je de concurrentie weg. Jouw investeringen zijn al gedaan, waardoor je prijsverlagingen doorvoert waar anderen van dromen. Terwijl zij nog moeten beginnen, sta jij stevig in de markt.

Voorbereiding is essentieel. Vlak voor een hoogconjunctuur bouw je reserves op, zodat je een buffer hebt voor veeleisende tijden. Focus behalve op groei ook op verbetering, modernisering en het motiveren van je medewerkers. Zo maak je jouw bedrijf sterk en laat je je niet meeslepen door de euforie in de media. Doe nu nieuwe ideeën op en kijk vooruit. Volg nu de cursus Financieel Management die je onder andere leert hoe je een sterk financieel plan opstelt. Je zal zien dat anticyclisch denken en handelen de succesformule is om je eigen zaak op te bouwen.

Een ondernemer met lef bereidt zich nu al voor op het starten van een eigen zaak. Zoek advies, volg opleidingen en laat je inspireren. Durf te dromen en neem actie! Bij onze school leer je de essentiële vaardigheden om succesvol te ondernemen. Onze ervaren docenten zijn zelf ondernemers met een schat aan kennis. Naast praktische vaardigheden krijg je bij ons ook de mogelijkheid om vragen te stellen en te leren hoe je je eerste klanten vindt en een bloeiend bedrijf opbouwt.

Ik ben trots op onze ex-cursisten die na het volgen van onze opleidingen succesvolle ondernemingen hebben gestart. Dit geeft ons en onze docenten de energie om door te gaan.

Ik wens jullie veel succes met de volgende stappen in jullie carrière!

Tot binnenkort bij een van onze inspirerende opleidingen.

Benjamin Ruyters

CEO van Ondernemersschool BV


relatedBlogs

Vijf stappen om je eigen zaak te starten


previousLabel

De kracht van een Opleidingsplan

nextLabel

De positieve werking van cupping bij topsport: een eeuwenoude techniek voor moderne atleten

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Knoopje?

09/07/2018

10 studietips voor onze studenten

06/05/2021

blogTags


OndernemenBedrijfZaakOndernemingStartenZzp'erOprichtenEigen baas

blogShare