Cursus

OPLEIDING

Sportrecht

Wil jij...

 1. alles leren over subsidies, statuten en waterdichte sponsorcontracten
 2. je als topsporter verdiepen in het specifieke arbeidsrecht
 3. sporters en sportclubs voorzien van juridisch advies
 4. up-to-date blijven met de recentste regelgeving inzake sportclubs

Sportrechtadviseur, een beroep met toekomst!

Je hoeft absoluut geen advocaat of rechter te zijn om in contact te komen met sportrecht. Ook als sportclub, sportteam of zelfs al topsporter kom je sneller dan je denkt in aanraking met de juridische kant van de sport. Zo ben je aan heel wat rechten en plichten verbonden. Wil jij sneller je weg vinden in de Belgische en internationale sportwetgeving? Dan is de opleiding Sportrecht je op het lijf geschreven.

Deze opleiding zoomt onder meer in op de verschillende statuten van sportclubs. Ook naar het opstellen van sponsorcontracten en het aanvragen van allerhande subsidies komt aan bod. Ten slotte kom je meer te over het arbeidsrecht voor individuele sporters. Zo ben jij in sneltempo helemala up-to-date met de recentste regelgeving inzake sportrecht.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  3 lessen

  3 lesuren

  210.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Sportrecht

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Aalst12/11/202026/11/202018u30 - 21u30Don
Hasselt18/11/202002/12/202018u30 - 21u30Woe
Antwerpen07/12/202021/12/202018u30 - 21u30Maa
Gent19/01/202102/02/202118u30 - 21u30Din
Hasselt10/02/202124/02/202118u30 - 21u30Woe
Bruxelles / Brussel01/03/202115/03/202118u30 - 21u30Maa

PROGRAMMA

recht, sportrecht, sportcontracten, sponsorcontracten, juridisch advies, doping, sportonderwijs, opleiding, cursus, sportopleiding

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Juridisch aanspreekpunt voor sportclubs
 • Sportrechterlijk consulent voor sporters en clubs
 • Sportclubbestuurder met juridische achtergrond

Vaardigheden en skills

 • Je voorziet jouw sportclub van de nodige juridische knowhow.
 • Je sluit waterdichte sponsorcontracten af.
 • De verschillende statuten voor sportverenigingen? Jij kent je weg!
 • Je gaat correct om met dopinggevallen en kent alle aspecten van aansprakelijkheid.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Situering sportrecht
 • Sportrecht voor sporters en sportclubs
 • Arbeidsrecht
 • Sportcontracten
 • Omgaan met dopinggevallen
 • Sponsorcontracten
 • Subsidies voor sportclubs
 • Statuten als sportclub

recht, sportrecht, sportcontracten, sponsorcontracten, juridisch advies, doping, sportonderwijs, opleiding, cursus, sportopleiding

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Sportrecht

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Of je nu voor een sportclub werkt of zelf aan topsport doet, iedereen in de sportwereld komt vroeg of laat in contact met het sportrecht. Denk maar aan subsidies, sponsorcontracten en je juridische statuut als vereniging of als topsporter. Deze opleiding maakt jou wegwijs in die juridische doolhof. Zo weet jij exact welke regelgeving voor jou relevant is. Daar pluk je meteen de vruchten van!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een breed gamma aan cursussen rond de thema's Recht en Sport. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Sportrecht bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de lessen kader je het sportrecht binnen het juridische spectrum. Daarna kom je meer te weten over contracten, subsidies, rechten en plichten en nog zoveel meer! Aan het einde van de cursus ben jij in staat je sportieve klanten juridische raad te bieden. In het overzicht met de startdata van de opleiding Sportrecht vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen. In de lessen krijg je alle theoretische en juridische informatie die je nodig hebt om het sportrecht te doorgronden.

Examen en diploma

Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Na de lessen ontvang je een deelnameattest waarmee je je kennis en nieuwe vaardigheden aantoont. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

recht, sportrecht, sportcontracten, sponsorcontracten, juridisch advies, doping, sportonderwijs, opleiding, cursus, sportopleiding

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Sportrecht bedraagt 210.00 euro. Dit bedrag omvat een uitgebreid lesboek met praktische oefeningen, de professionele begeleiding van een absolute topcoach, het gebruik van de lokalen en het deelnameattest. Zo heb je alles bij de hand voor een vlotte en succesvolle opleiding!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
recht, sportrecht, sportcontracten, sponsorcontracten, juridisch advies, doping, sportonderwijs, opleiding, cursus, sportopleiding
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Sportrecht

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

Schrijf je in Contact