Personal Training zit in de lift!

30/09/2019 Thomas Verlinden

Vele mensen willen tegenwoordig werken aan een gezonder en evenwichtiger leven. Klinkt allemaal heel eenvoudig, maar vaak draait het uit in een nachtmerrie van kwetsuren en ontgoochelingen. Jij kan als toekomstig personal coach het verschil maken door trainings- en voedingsschema's op maat te voorzien en klanten op een gezonde en verantwoorde manier te begeleiden.

Ook docent en personal coach 'Tom Ector' is hiervan overtuigd. Hij ontwikkelde zijn eigen droomconcept ‘Bodyreset'. "Binnen het concept ‘Bodyreset’ helpen we je lichaam in vorm te houden via 3 pijlers: beweging, voeding & motivatie. Ik heb het concept al kunnen uitwerken op drie verschillende locaties en ondertussen zijn we al met 10 personal trainers, een voedingsdeskundige en twee bewegingsanimatoren. Deze laatste twee toppers verzorgen onze beweegsessies in bedrijven, maar vormen ook de ‘energizers’ tijdens presentaties."

Goed begonnen is half gewonnen

Met een opleiding Personal Coach kan jij het verschil maken! Dat zegt ook Tom. "Een goede opleiding als personal trainer is vandaag cruciaal. Er is een ontzettend grote groeimarkt voor personal coaches, wat uiteraard enkel positief is! Met weinig professionele achtergrond kan je geen optimale service bieden. Kies daarom voor deze opleiding en wees je concurrenten een stapje voor!"

Een eigen professionaliteit

In principe kan iedereen personal coach worden, maar is dat wel een goed idee zonder professionele achtergrond? "Bij sollicitaties komen sommige mensen zich heel enthousiast aanbieden. Natuurlijk heb ik dan ook al getracht om mensen te vormen tot personal coach. Al snel bleek dit een slecht parcours te zijn. Je moet als personal coach begrijpen wanneer iemand komt revalideren, wat hij/zij van jou verwacht. Je eigen professionaliteit vormt dus de basis en wordt gierig aangescherpt. Dat vormt zonder twijfel een meerwaarde en een noodzaak om de opleiding Personal Coach te volgen!"

Een opleiding tot personal coach

Tom volgde zelf diverse opleidingen aan de school en voelde zich op één of andere manier verbonden. "Ik wil zeker aanstippen dat de opleiding Personal Coach écht een topper is. De werkwijze van de school is heel professioneel en dat kan me enorm bekoren." Je kan je studie volgen in een klassikaal stelsel in avondonderwijs. Ik vind dat erg handig!"

Een uitdaging als personal coach

Heb je zelf zin om door te groeien of jezelf bij te scholen tot een echte personal coach? Aarzel dan zeker niet! Met een professionele achtergrond heb je vrijwel meteen kans op een uitdagende job. Dat zegt ook Tom: "Via onze site worden sollicitanten spontaan naar het Centrum voor Avondonderwijs verwezen, omdat veel van onze eigen mensen er een vorming hebben genoten. Als mensen zich presenteren, nadat ze er de opleiding hebben gevolgd, komt er meteen een knipoog naar een potentiële job. Het is een ontzettend leuke job waarin heel veel positieve vibes heersen. Mensen voelen zich niet alleen goed tijdens de lessen, ze zitten bovendien ook nog eens goed in hun vel!"

Zin om je leven te veranderen als personal coach? Meer informatie vind je terug op onze website. Wil je al eens proeven hoe je droomopleiding eruitziet? Download dan hier alvast een proefhoofdstuk! Geef je carrière een sportieve toekomst en schrijf je vandaag nog in!

cpWouldYouCaps

• Je weet wat je klant fysiek aankan en stelt de verwachtingen erop af
  • Je kan een persoonlijk trainingsplan op maat opstellen en dit bijsturen waar nodig
  • Je kan gepast voedingsadvies en gerichte feedback geven

Personal Coach, aProfession

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

• Diploma
  • courseTypeG2
  • 12 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cContent

• De werking van het lichaam in beweging
  • Energieverbruik en bewegingsnormen
  • Conditie, kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie
  • Alles over verschillende soorten trainingen
  • Individuele trainingsschema’s opstellen
  • Blessures vermijden
  • Voedingsrichtlijnen voor sporters
  • Het gebruik van professionele apparatuur
  • Starten als zelfstandig personal coach

blogAvailable

relatedBlogs

Zin en onzin van sportdranken

5 tips om je cursus beter te begrijpen

Hmmm..CHICKEN

previousLabel

Studente Els gaat voor een uitdagende toekomst als Kindercoach!

nextLabel

Docent Tom Ector ontwikkelt droomconcept: Bodyreset

relatedCourses

Personal Coach

Schrijf je in, leer alles over sport en beweging ga aan de slag als personal coach.

courseMaterial

BodyTrading Personal Coach Set

buyMaterial

studyCategories

Persoonlijke Ontwikkeling

Evenwichtig Leven

Coaching

blogTags

mostRead

Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Knoopje?