Koken & Bakken/Restaurantkok

Restaurantkok

Een exclusief klasserestaurant? Een gezellige brasserie? Een hippe foodbar? Een opleiding uit het subthema Restaurantkok is perfect voor iedereen die droomt om chef te zijn in een restaurant of een eigen horecazaak met heerlijke gerechten op het menu wil opstarten. Ontdek snel de opleidingen uit het aanbod!

Je leert alles om je horecadroom waar te maken. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

flexibele opleidingen

waardevol diploma

met digitaal leerplatform

persoonlijke begeleiding

boordevol tips & tricks

praktijkgericht

online lesmateriaal

up-to-date cursusmateriaal

snel de basis leren

geen voorkennis nodig


allCoursesWithinSubtheme Restaurantkok

Dieetkok, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Dieetkok en zet je tanden in een smaakvolle carrière.

Natuurvoeding, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Natuurlijke voeding en start als Voedingsdeskundige.


beSureOfYourFuture

Eten maakt ons ontzettend gelukkig. Het is dan ook geen wonder dat er (en niet alleen in België) ontzettend veel restaurants de deuren openen. Overal vind je aardige restaurants met leuke concepten, elk met een andere invalshoek en allemaal hebben ze hun eigen kwaliteiten. Natuurlijk hebben die allemaal chefs nodig met standing, kwaliteit en een hands-on mentaliteit! Met een diploma op zak kan je meteen aan de slag. Begin te werken als zelfstandige in je eigen zaak, in een restaurant of brasserie. De keuze is aan jou! Na een opleiding in het subthema Restaurantkok is je broodje zeker gebakken en beschik je over alle ingrediënten om je droom waar te maken!

Eten maakt mensen echt gelukkig. Er zijn niet heel veel jobs waar je elke dag opnieuw mensen blij kunt maken. Het eten dat jij maakt, laat mensen zich beter voelen. Bovendien voelt ook elke dag anders. Met elke seizoenswisseling krijg je de kans om nieuwe gerechten te presenteren. Welke andere job geeft je de kans om zo creatief uit de hoek te komen? Mensen hebben altijd eten en onderdak nodig, dus zelfs in minder economische tijden is de horeca relatief veilig. - employerSpeaks

Restaurantkok

trendsCapitalized

Als chef moet je regelmatig de trends die de hedendaagse keuken domineren in de gaten houden. Elk jaar opnieuw zijn er verschillende trends die de keukens, bars en restaurants domineren. Om succesvol te blijven met je business, is het belangrijk om mee te zijn. Tegenwoordig wordt er bijvoorbeeld erg ingespeeld op het duurzaam koken. Er bestaan geen excuses meer om dat niet te doen. Lokaal en seizoensgebonden inkopen zijn een soort van standaard geworden. Dit om afval en compostering met rasse schreden te verminderen. Ook wordt er steeds meer rekening gehouden met natuurlijke ingrediënten. Plantaardige producten vervangen vlees. Wild eten, foerageren en groenten nemen in de hedendaagse keuken een steeds prominentere plaats in. Vlees wordt bijvoorbeeld nog gereserveerd en gegeten, maar dan wel van hoogwaardige kwaliteit van duurzame bron zonder bewerkingen. Ontdek de trends zelf tijdens een van onze opleidingen onder het subthema Restaurantkok.

Restaurantkok, hundredPercentOfTheTime

Tegenwoordig bestaan er al heel wat hippe innovaties die bij het koken worden gebruikt. Zo bestaan er zelfs kookplaten die een geïntegreerde assistent bevatten. Zo krijg je stap voor stap begeleiding bij alles wat je doet. Verschillende sensoren houden het allemaal in de gaten. Ze suggereren de ideale temperatuur en timing en stellen die ook voor jou in. Zo kook je stressvrij en krijg je meer ruimte voor creativiteit. Er bestaan ook al heel wat keukenrobots die een chef-kok perfect kunnen assisteren tijdens het bereiden van maaltijden.

Ik heb eerst een opleiding tot chef gevolgd aan het Centrum voor Avondonderwijs. Op een relatief korte periode heb ik de kneepjes van het vak onder de knie gekregen. Ondertussen heb ik meer dan 3 jaar ervaring als kok-restauranthouder. Aanvankelijk ben ik in loondienst begonnen, maar al gauw zag ik in wat de voordelen waren om als zelfstandige mijn eigen zaak te starten. Dat ging gepaard met vallen en opstaan, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We merken veel vraag naar goed opgeleide chef-koks. Door het toenemende aanbod van restaurants is die vraag de laatste tijd exponentieel gestegen. Een chef-kok moet van verschillende markten thuis zijn om diens kwaliteiten zo goed mogelijk te benutten. Bovendien kan je met je skills die je tijdens een van onze opleidingen leert overal ter wereld aan de slag. We hebben bijvoorbeeld al heel wat studenten gezien die zijn gaan bijleren over verschillende eetculturen en dat werd voor hen de sleutel tot succes.

niceToKnowHeader

  • Wist je dat de vrouw tegenwoordig heel vaak domineert in de horeca? Heel wat slagerijen, bakkerijen en restaurantkeukens worden vaker gerund door vrouwen, terwijl vroeger meer mannen hier werkzaam waren. Het resultaat? Heel wat coole concepten en ontzettend lekker eten!
  • Meer dan 40% van de restaurants heeft tegenwoordig een 'open vuur'. Het is een oude stijl van koken die meer smaak geeft en gasten verbindt en vermaakt.
  • Wist je dat een koksmuts ook wel eens 'een toque' genoemd wordt?
  • De vraag naar goede chef-koks is het afgelopen jaar met 12% toegenomen, door het stijgend aanbod van restaurants.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0