Psychologie & Therapie/Kindertherapie

Kindertherapie

Werk jij graag met kinderen? Ben je geïnteresseerd in psychologie? Dan is een job als kindertherapeut iets voor jou! Schrijf je vandaag nog in.

inzicht in kinderbrein

alles over kindertherapie

carrière in kinderzorg

les van kinderspecialisten

speltherapie ontdekken

job in het onderwijs

focus op kinderpsychologie

neurodiversiteit begrijpen

familie- en ouderbegeleiding

therapiesessies op kindermaat


allCoursesWithinSubtheme Kindertherapie

Kindertherapeut

Familiecoach

Familiecoach, cpProfessionWithFuture

In de opleiding Familiecoach leer je de relaties tussen gezinsleden herstellen

availableVia

Kindertherapeut

Jongerencoach

Jongerencoach, cpProfessionWithFuture

Start vandaag met de thuisstudie Jongerencoach en maak werk van je passie!

availableVia

Kindercoach, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Kindercoach en word veelzijdig Kindertherapeut.

Psychologie van het Kind, word expert in kinderontwikkeling

Schrijf je in voor de cursus Psychologie van het Kind en word veelzijdig Kindercoach.


beSureOfYourFuture

Kinderen zijn de toekomst. Hoe zorgen we ervoor dat die toekomst sterk in de schoenen blijft staan? Dat ze gezond én gelukkig zijn. Dat ga jij ontdekken. Start nu met een cursus Kindertherapie en ontgrendel de geheimen van de psychologie van het kind. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

Daar sta je dan plots. Ze zeggen dat je kind ADHD heeft en dat je er niet echt iets aan kunt doen. Onze kindertherapeut heeft ons daarin toch wel verder geholpen. Hij had zich via afstandsonderwijs gespecialiseerd in ADHD, maar voor ons voelde het alsof hij al jaren ervaring had met de problematiek. - employerSpeaks

Kindertherapeut

trendsCapitalized

De psychologie van het kind krijgt al jaren aandacht. Nu dat ouders meer hands-on met opvoeding bezig zijn, bereiken die theorieën ook het grote publiek. Ouders willen meer dan ooit tevoren hun kinderen ook wetenschappelijk begeleiden in de opvoeding. Je kind ook mentaal gezond houden en ervoor zorgen dat het zich goed voelt, is belangrijk. Inzicht in de psychologie van het kind helpt daarbij. De vraag stijgt iedere dag naar mensen zoals jij. Klaar om als kindertherapeut aan de slag te gaan?

Kindertherapie, hundredPercentOfTheTime

Literatuur over kinderen en hun ontwikkeling vindt al jaren zijn weg naar ouders. Toch zien we een opvallende trend. Vaak is die literatuur op buikgevoel gebaseerd of volgen ze een of andere bekende ouder. Ze is weinig specifiek en laat heel wat kinderen met specifieke noden in de kou staan. Voor die kinderen en hun ouders is er eigenlijk maar een betrouwbare optie: een therapeut. Elk kind heeft andere noden en elke ouder heeft ander advies nodig. Als therapeut wacht er jou ongetwijfeld een toekomst vol uitdagingen maar met heel veel voldoening.

Als kindertherapeut zie ik ouders met heel specifieke vragen. Mijn opleiding via afstandsonderwijs helpt mij die vragen goed en onderbouwd te beantwoorden. Ik straal nu meer vertrouwen uit en voel me ook een pak zelfzekerder in het advies dat ik geef. De opleiding heeft me bovendien een netwerk van gelijkgezinden opgeleverd, waar ik nog vaak op kan terugvallen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

In onze opleidingen kindertherapie vind je zowel ouders als specialisten. Net die combinatie maakt de opleiding zo sterk. Vaak kan theorie zo meteen aan ervaringen uit de praktijk gekoppeld worden, waar iedereen op zijn beurt beter van wordt.

niceToKnowHeader

  • De hersenen van een kind hebben dezelfde structuur als die van volwassenen.
  • De omgeving speelt een cruciale rol bij de mentale ontwikkeling van een kind.
  • Sporten en spelen, zelfs doen alsof en acteren, helpen het kind bij sociale interactie.
  • Volgens verschillende onderzoeken zijn de eerste vijf levensjaren van een kind de belangrijkste.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-